Circulair Friesland over Places of Hope

Circulair Friesland wist er onlangs voor te zorgen dat deze provincie werd verkozen tot beste Circulaire regio van Nederland 2017.  Een hele eer en dus ging de hele club met achterban op 30 november jl. op de kiek in de Kanselarij, waar men een borrel hield, voorafgegaan door een presentatie van de Tentoonstelling ‘Places of Hope’, die vanaf april in de ruimtes van het oude Fries Museum te zien zal zijn.

Harmen de Haas van de gemeente Leeuwarden, tevens voorzitter van Places of Hope, maakte de aanwezigen duidelijk hoe  de tentoonstelling vooral een som der delen wordt. “We doen het in deze regio samen. We weten elkaar snel te vinden en we weten dingen te regelen. Kom maar met ideeën. We zijn in staat veel mee te nemen. Dat gaan we ook laten zien in de tentoonstelling,” aldus De Haas.

Wadloop-ervaring in oude Fries Museum

Co-curator Michiel van Iersel gaf alvast een inkijkje in de concrete indeling. De bezoeker zal zich vanaf april kunnen vergapen aan tal van sferen. Niet alleen zal er worden teruggekeken op de opbouw van Nederland vlak na de oorlog (en wat daar allemaal voor nodig was), er zal ook op tal van manieren worden verbeeld hoe Nederland er over dertig jaar kan uitzien. De verbeelding van een schonere circulaire samenleving, op allerlei fronten, zo leerden de aanwezigen. Hij onthulde dat veel zal draaien om de zintuigen. Zo zal in samenwerking met Joop Mulder (Oerol en Sense of Place) een ruimte geheel onder de Waddenklei worden gezet, zodat de bezoeker daar een complete ‘wadden-beleving’ zal ervaren.

CIRCULAIR FRIESLAND