Steun in de rug voor watertechnologie

De keuze die Leeuwarden jaren geleden maakte om samen met de provincie zwaar in te zetten op watertechnologie lijkt bijzonder goed uit te pakken. WaterCampus Leeuwarden is inmiddels de Europese ‘watertechnologie-hub’ en huisvest inmiddels tientallen bedrijven, waarvan een groot deel de weg naar internationale markten weet te vinden. Om dat laatste verder te helpen zijn er ook op nationale schaal tal van ondersteuningsmogelijkheden. Zoals de subsidieregeling van het Partners voor Water programma. Vandaag (16 mei) is daarover een bijeenkomst in Den Haag.

Het programma biedt mogelijkheden voor de watersector om innovaties te testen, te demonstreren of op haalbaarheid te onderzoeken. Ook Ondernemer Harry van Dalfsen van Wafilin Systems, gevestigd in Leeuwarden, profiteerde ervan. In zijn blog vertelt hij dat de noodzakelijke proefopstelling bij een professionele wasserij in Las Vegas (VS) er zonder Partners voor Water niet was gekomen. “Bij Wafilin zijn we gespecialiseerd in het behandelen van processtromen: afvalwater, maar ook stromen in de voedingsmiddelenindustrie. En dat doen we met behulp van membraantechnologie, ik ben daar al veertig jaar mee bezig’, aldus Van Dalfsen. Met financiële steun van Partners voor Water hebben we in Las Vegas een demo-opstelling kunnen maken.”

Regio Leeuwarden

Een dergelijke ondersteuning kan uiteraard ook voor andere watertechnoligie-bedrijven in de regio Leeuwarden interessant zijn. Hoe dat werkt, staat centraal tijdens de Informatiebijeenkomst van Partners voor Water die vandaag (16 mei) in Den Haag wordt gehouden. Gemist en toch interesse? Volg de publicaties hierhier en hier.

Westra Wafilin

Harry van Dalfsen (rechts)