Masterclass ‘Starten in Duitsland’

Ondernemers met concrete plannen om hun activiteiten uit te breiden naar Duitsland kunnen terecht bij het World Trade Center Leeuwarden. Het WTC organiseert namelijk in samenwerking met specialist Jan W. Temmink van starteninduitsland.nl op 27 en 28 juni de Masterclass ‘Starten in Duitsland.’ In Noord-Nederland krijgen bedrijven die deelnemen aan deze exporttraining overigens 50% subsidie op de deelnamekosten. Deze provinciale ondersteuning geldt voor Groningen, Friesland en Drenthe.

In 5 deeltrainingen van één dagdeel worden ondernemers – gericht op hun eigen product of dienst – begeleid om succesvol zaken te doen in Duitsland. Het resultaat is een eigen Plan van Aanpak waarmee men direct aan de slag kan. Tijdens de training wordt veel praktijkinformatie gedeeld en verkrijgt men handige tips en bruikbare tools om te ondernemen op de Duitse markt. De hele training is gericht op het maken van keuzes. Want dikwijls geldt: ‘kiezen om gekozen te worden’. ‘Juist deze gedegen voorbereiding op de Duitse marktbewerking maakt uiteindelijk het verschil tussen wel of geen succes’, aldus het WTC.

Iets over de indeling van het programma: op 27 juni wordt de entreestrategie voor het eigen product of dienst voor Duitsland besproken. Ook worden de (zakelijke) cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland toegelicht, deels gebruikmakend van rollenspelen.
Op 28 juni staat (online) marketing centraal. Aansluitend worden de juridische, fiscale en financiële aspecten met betrekking tot het zaken doen in Duitsland besproken.
In overleg met de deelnemers wordt er na de zomervakantie 1 dagdeel gereserveerd voor de afsluiting: iedere deelnemer presenteert beknopt de hoofdlijnen van het eigen Plan van Aanpak. Aansluitend evaluatie door de deelnemers en de aanwezige trainer(s).

Inschrijven en meer informatie vinden kan hier
Locatie
WTC Business Academy
World Trade Center Leeuwarden
Heliconweg 52
8914 AT Leeuwarden
davidcohen-366846-unsplash