Europrovyl opent nieuwe fabriek in Leeuwarden

 

Op vrijdag 5 oktober was het feest op bedrijventerrein de Hemrik in Leeuwarden. Daar opende kozijnenproducent Europrovyl een nieuwe fabriek aan de Vestaweg. Die nieuwe fabriek werd nodig omdat het bedrijf geweldig profiteert van de opleving in de bouw. Freddy van der Werff en ook Johan Roo van Rollecate bevestigden hoe goed de verhuizing van het bedrijf van Augustinusga naar Leeuwarden voor het bedrijf heeft uitgepakt. 

“Niets ten nadele van Augustinusga, maar de mogelijkheden die Leeuwarden biedt zijn geweldig”, aldus Van der Werff. “Niet alleen qua beschikbare ruimte, maar ook als het gaat om medewerking van de gemeente.”
Burgemeester Crone was zichtbaar blij met die opmerking. “Dit is fijn om te horen, want daar doen we het voor. Wanneer een bedrijf in Leeuwarden iets wil, gaan we primair kijken hoe wij kunnen helpen om die wensen te vervullen.”

Inmiddels is de productie in Leeuwarden flink opgeschroefd en was directeur Van der Werff niet bang om recentelijk in de krant een omzet-ambitie van veertig miljoen euro te noemen. “Ja, daar krijg ik wel eens commentaar op en het moet natuurlijk allemaal nog. Het zal de sportman in me zijn (Van der Werff is een verwoed wielrenner, red.), maar ik vind er niets mis mee om doelen te stellen en daar open over te zijn. We hebben er zin in en gaan daar hard aan werken.”

Europrovyl_3710

Van links naar rechts aan de Champagne:
Martin Bezemer (COO), Johan de Roo (CEO), burgemeester Ferd Crone,
 directeur Freddy van der Werff, Diederik Roo (CFO)