Last call: Circulair Café

Wie alles wil weten over de tentoonstelling Places of Hope, die op dit moment in voorbereiding is in het oude Fries Museum aan de Turfmarkt (start: april 2018) kan donderdag 30 november naar het Circulair Café in de Kanselarij (aanvang: 16.00 uur.)
Hieronder de tekst van de officiële uitnodiging.

‘Graag nodigen we u uit voor een interessant Circulair Café en de kans voor u als organisatie om bij te dragen aan de Places of Hope van Fryslân, een tentoonstelling die je zin in de toekomst geeft.

De sterrenhemel weer kunnen zien. Wonen in uw eigen natuurgebied. Met buren een windmolen aanschaffen die het hele dorp van stroom voorziet. Paddenstoelen uit uw eigen wijk eten. Maar ook de ontwikkeling van een archipel van kunstmatige eilanden en de bouw van een vismigratierivier. Misschien klinkt dit nog als toekomstmuziek, maar overal in Nederland zijn diverse pioniers al bezig om hun eigen leefwereld anders in te richten. Meer in harmonie met de natuur en met elkaar. Door heel verschillende mensen – van dijkgraaf tot supermarktondernemer – en vaak op onverwachte plekken.

De tentoonstelling Places of Hope neemt u mee naar deze bijzondere plekken en laat u kennismaken met tientallen inspirerende landmakers en hun projecten die hoop en inspiratie bieden voor een duurzame toekomst. Die toekomst begint in Leeuwarden, en in Noord-Nederland, waar mens en natuur en stad en platteland, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Places of Hope vindt plaats in de monumentale Kanselarij aan de Turfmarkt. Eeuwenlang spraken raadsheren en regenten hier over de inrichting van het omringende land. Die tijd is voorbij. De Kanselarij is nu een creatieve plek voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst. Places of Hope laat de vele landmakers van vandaag zien én nodigt bezoekers uit om ook zelf de woonwijk en het buitengebied van de toekomst met elkaar vorm te geven. In een tentoonstelling vol geluid, geur en ruimte voor verbeelding blijkt de toekomst niet bedreigend, maar iets om vast te pakken. Praat mee aan de Table of Hope, luister naar de grutto, en wandel door een futuristisch landschap, stevig geworteld in de veenpolders, terpen en het wad.

We zijn de problemen van de 20e eeuw niet vergeten, maar volgen het Noorderlicht en gaan aan de hand van kunstenaars, science fiction films, ateliers en workshops samen op zoek naar het goede leven van morgen.
Places of Hope is van 4 april t/m 25 november 2018 te zien in de Kanselarij in Leeuwarden, als onderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Op het circulair café worden door Maarten Hajer en Michiel van Iersel, de curatoren van de tentoonstelling, hier meer over verteld en wordt er gevraagd om mee te denken en te doen. De curatoren willen bij de inrichting van de tentoonstelling gebruik maken van circulaire producten van onze leden en partners en nieuwe circulaire producten opnemen in de tentoonstelling en dit prachtige landelijk podium.

Places of Hope is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en sinds vandaag van het ministerie van Binnenlandse zaken. Op onderstaande uitnodiging ziet u het gehele programma. Geef u snel op!’
Meer informatie en opgeven kan hier

Circulaire economie_