Open dag Hoogland trekt bijna 2000 bezoekers

Agrarische handelsonderneming Hoogland BV hield op zaterdag 30 juni een open dag op de vestiging aan de Neptunesweg in Leeuwarden. Daar konden bezoekers zien, horen en ervaren hoe het bedrijf, dat oorspronkelijk uit Ferwert komt, vanuit Leeuwarden zaken doet. Er kwamen maar liefst 2.000 bezoekers op af.

Zeer belangrijk bij die manier van zaken doen van Hoogland is de adviesfunctie. Adviseurs van het bedrijf bezoeken boerenbedrijven en analyseren onder andere mest, ruwvoer, de conditie van de koeien en de melk. Op basis van de wensen van de klant (bijvoorbeeld: het verhogen van de melkproductie, of het verhogen van het gehalte eiwitten in de melk) kan er dan door hoogland ‘op maat’ een rantsoen van krachtvoer worden samengesteld.

Hoogland is in 1880 begonnen in Ferwerd en heeft daarnaast sinds 2017 de gloednieuwe vestiging aan de Neptunesweg in Leeuwarden.
Op industrieterrein de Hemrik is een op en overslag locatie voor granen, meststoffen en diervoeders. Op een 2 ha groot bedrijventerrein zijn hier een aantal grote opslaghallen waarin bulkopslag plaats vindt. Deze locatie beschikt tevens over een loskade van 100 meter waaraan schepen tot 1400 ton gelost en geladen kunnen worden. Op de drie locaties in Ferwert, Leeuwarden en Westernieland werken met elkaar inmiddels rond de 35 personen.

Directeur Camiel Hoogland keek met plezier terug op de open dag: “Het was een prachtige dag met een goede opkomst. We hadden het weer natuurlijk enorm mee. Bezoekers kwamen mooi verspreid over de dag zodat we bijna te allen tijde wel 3 a 400 mensen over de vloer hadden. Bezoekers konden van alles bekijken, van de kantoren tot het magazijn waar alle grondstoffen voor het veevoer liggen opgeslagen. We hebben de dag met eigen mensen georganiseerd, bijvoorbeeld zonder catering van buiten. Dat maakt het extra speciaal. We bedienen zowel akkerbouwers als veehouders met onze producten en vandaag hadden ze de kans om in elkaars wereld te kijken. Dat leverde heel veel mooie reacties op. De meeste bezoekers waren echt onder de indruk.”

Hoogland

Camiel Hoogland: ‘Prachtige dag met goede opkomst’